Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΡXETAI H ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 40 ΡΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ




Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Η πρόσφατη εκλογή, στον βαθμό του Μητροπολίτη, κληρικών που κάλυπταν καίριες θέσεις στο Συνοδικό Μέγαρο, προκαλεί σαρωτικές αλλαγές και στη στελέχωση των γραφείων της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, "ανακατεύει την τράπουλα" και θα ανακοινώσει πολύ σύντομα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, νέους κληρικούς που θα επανδρώσουν τις υπηρεσίες και τις Συνοδικές Επιτροπές της Ιεράς Συνόδου.
Η γενιά των σαραντάρηδων έρχεται για να αντικαταστήσει τα κενά που θα δημιουργηθούν από την φημολογούμενη, όποτε και αν αυτή προκύψει, αξιοποίηση στο βαθμό του Αρχιερέως των μέχρι σήμερα παλαιών και ικανών αρχιμανδριτών που φαίνεται πως σιγά σιγά παίρνουν τον δρόμο τους.
Ο Νικοπόλεως Χρυσόστομος, ο Χίου Μάρκος, ο Κηφισίας Κύριλλος, ο Καισαριανής Δανιήλ, ο Σερρών Θεολόγος, ο Πατρών Χρυσόστομος και πρόσφατα ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος είναι μόνο μερικοί από τους Μητροπολίτες που πρόσφεραν, κοπίασαν, στην Ιερά Σύνοδο και η ιεραρχία τους τίμησε με την εκλογή τους στον βαθμό του αρχιερέα.
Τώρα, νέα πρόσωπα τοποθετούνται, άλλα γνωστά άλλα λιγότερο γνωστά, και καλούνται να αντικαταστήσουν σε θέσεις - κλειδιά, όσους και όταν φύγουν. Αν και όταν το κρίνει η ιεραρχία φυσικά.
Ας μην ξεχνούν όσοι, βεβαίως, κάνουν σχέδια πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός.
Όσο και αν κάποιοι φιλοδοξούν να διακονήσουν από άλλες θέσεις την Εκκλησία, πράγμα θεμιτό, δε σημαίνει πως μία θητεία στη Σύνοδο οδηγεί και υποχρεωτικά στην ανάρρησή τους σε αρχιερατικό θρόνο.
Τα ονόματα που ακούγονται, οι περισσότεροι κοντά στην ηλικία των 40, είναι όπως εκείνο του Αρχιμ. Νικόδημου Φαρμάκη στη θέση του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας.
Ένα ακόμη όνομα που πληροφορήθηκε η Romfea.gr είναι εκείνο του Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ. Μεσογαίας του Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.
Επίσης ο Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, ακούγεται να αναλαμβάνει την θέση του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου.
Τέλος οι πληροφρορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιμ. Χερουβείμ Μουστάκας θα αναλάβει ειδικός συνεργάτης της Επιτροπής Διορθοδόξων.
Ο Αυγούστος μάλλον θα είναι καυτός!
Σημείωση: Ευχαριστούμε κάποια site που είναι φανατικοί αναγνώστες της Romfea.gr, τόσο φανατικοί που λίγη ώρα μετά ως δια μαγείας τα θέματά μας γίνονται πρωτοσέλιδα δικά τους!