Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ (ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ) ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ...

Σήμερα 20/08/2014 είναι η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και με παρέμβασή μας, ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο Αντιπάρου να προβεί σε έλεγχο των κυνηγών που θα φτάσουν στο νησί, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του μέρους ως προς τα θηράματά του.

Το Λιμεναρχείο Αντιπάρου, αρνήθηκε να προβεί αυτόνομα σε ελέγχους και ζήτησε την συνδρομή της Θηροφυλακής η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας, έλεγξε τους κυνηγούς μόνο ως προς τα νόμιμα μέσα κυνηγιού, επικαλούμενη "δύσκολους καιρούς" για τα χρήματα που απαιτούνται για την τοποθέτηση Microchip και πραγματοποίηση αντιλυσσικού εμβολιασμού. Κάτι που δεν φαίνεται ωστόσο να τους αγγίζει όταν καταβάλλουν το πολλαπλάσιο ποσό για την έκδοση της άδειας θήρας.

Μετά το ανωτέρω περιστατικό, αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμα μία φορά, ότι νόμοι για τα ζώα υπάρχουν, μόνο όμως για να σκονίζονται στα συρτάρια των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

Σε μία ιδιαίτερη περίοδο για την χώρα, που όλοι "καίγονται" να ελέγξουν την "έξαρση" της λύσσας, δεν υπάρχει κανένας να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα.