Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΛΑΘΡΑ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ο προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της συλλογικότητας «Λάθρα; - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου» και την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Χίου συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί μας. Από πλευράς μας οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για μία ακόμα φορά, δείχνοντας ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει χρώμα θρησκεία και φύλο.
Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες μέλη της ομάδας μας σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν να διανέμουν τα προϊόντα που πολλοί από σας προσέφεραν και συνεχίζουν καθημερινά.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανάγκες για παξιμάδια/μπισκότα/κράκεςκαι καλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν για μία ακόμα φορά.  
Στο διάστημα των δύο τελευταίων μηνών η ροή προσφύγων είναι για ένα ακόμα καλοκαίρι μεγάλη και όπως φαίνεται από την κατάσταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, είναι πιθανό να συνεχιστεί. Σήμερα (25/8) στο πάρκινγκ του λιμεναρχείου «κρατούνταν» 300 περίπου άτομα σε συνθήκες καύσωνα χωρίς σκιά, τουαλέτες, στρώματα για να κοιμηθούν.
Για άλλη μια φορά αυτό το καλοκαίρι φάνηκε ότι οι πολιτεία είναι ανέτοιμη, αδιάφορη και σε πολλές περιπτώσεις ανίκανη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων τοπικά, να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σαν ομάδα ζητάμε από καιρό ένα χώρο που θα προσφέρει χειμώνα - καλοκαίρι ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για την ολιγοήμερη παραμονή των προσφύγων στο νησί μας. Κουβέντες πολλές, έργα μηδέν. Κανένας δεν βρέθηκε να σηκώσει το βάρος. Οι εικόνες ντροπής σε μία από τις πύλες εισόδου του νησιού δεν μας τιμούν.
Είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τώρα.      

«Λάθρα;» - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου
Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία