Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΝΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ (4/8/14)




Θέμα: Να μην υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς Χίου.


Στη Χίο, σε δυο βασικά μαστιχοχώρια, την Καλλιμασιά και τα Νένητα, με πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ζωή, η κυβέρνηση προχώρησε στην υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων.
Με απόφαση του Υπουργείου, στα πλαίσια της προώθησης της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για μετεξέλιξη των σχολείων σε «Α.Ε.», προωθήθηκε η υποβάθμιση των 6θέσιων Δημοτικών Σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς σε 5αθέσια οδηγώντας στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον περιορισμό εκπαιδευτικών δράσεων και την κατάργηση αρκετών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. Η όλη ενέργεια είναι ενταγμένη στη στόχευση της αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει τη δημιουργία σχολείων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς, αδιαφορώντας για την ερήμωση που δημιουργεί στα χωριά, αδιαφορώντας για τις βίαιες μετακινήσεις μαθητών από χωριό σε χωριό και όλες τις κοινωνικές επιπτώσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για την άρση της υποβάθμισης των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων;


Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλη