Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ






Την πρώτη συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε σήμερα  ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς. Τρείς μέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος έδειχνε να έχει μελετήσει και  εξειδικεύσει τους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής, εισάγοντας ένα μοντέλο άσκησης πολιτικής που δίνει έμφαση στην ορθή διαχείριση, τη συστηματική διοίκηση , αλλά και τους νεωτερισμούς.
Παρουσιάζοντας τους συνεργάτες του, και της αρμοδιότητές τους, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η ύπαιθρος, όπου αποκτά αποκεντρωμένες υπηρεσίες για να λύνονται προβλήματα της καθημερινότητας.
Για το σκοπό αυτό εισάγεται και ο θεσμός του εντεταλμένου συμβούλου
Το μοντέλο διοίκησης έχει ως στόχο να ενισχύσει την αποκέντρωση δημιουργώντας παράλληλα και οικονομίες κλίμακας.
 Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος
Εντεταλμένοι σύμβουλοι θα αναλάβουν τομείς ευθύνης ως εξής:

Γεωργιάδης- ΥΓΕΙΑ
Ζώας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Καρασούλης ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Πυργάρης  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΝΕΝΗΤΩΝ

Τέλος  ο κ. Ζουμίδης, θα έχει έναν ευρύτερο ρόλο να έρχεται σε επαφή με όλα τα Τοπικά Συμβούλια ώστε να προωθούνται  τα θέματά τους

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
 1.       Στρατής Γδύσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
2.       Δημήτρης Καράλης ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
3.       Γιώργος Μπελέγρης   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
4.       Βιβή Ποταμούση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
5       Γιώργος Παπαδόπουλος ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
6.       Ανδρέας Βεργίτσης   ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ

Επίσης γενικός γραμματέας του Δήμου, αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Μήλιας

Απαντώντας σε ερωτήσεις του chiosvitrine.blogspot.com σχετικά με τα έσοδα του Δήμου και τον προϋπολογισμό τόνισε ότι στόχος είναι η ποιότητα στην διαχείριση των κονδυλίων, δηλαδή η αξιοποίηση με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται το όφελος των δημοτών. Θα επαναπροσδιοριστούν τα τετραγωνικά ακινήτων, και με μία εκτίμηση, θα εισρεύσουν χρήματα στα δημοτικά ταμεία χωρίς να επιβαρυνθούν  επιπλέον τα δημοτικά τέλη. Επίσης θα υπάρξει εξορθολογισμός και εξισορρόπηση όλων των συντελεστών των δημοτικών τελών, όπως προβλέπει και η Νομοθεσία, αλλά και με πρόβλεψη εφαρμογής κοινωνικού τιμολογίου.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου θα είναι και διαχειριστικός, αλλά και αναπτυξιακός
Αναφερόμενος και στην ακίνητη περιουσία είπε ότι γίνονται προσπάθειες καταγραφής της  και θα  ζητηθεί και η βοήθεια των τοπικών κοινωνιών για  την τελική διαμόρφωσή ενός καταλόγου που θα τα περιέχει όλα.
Ο Δήμαρχος απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις για διάφορα θέματα και κυρίως για τους μετανάστες , και τα σχέδια του Δήμου για εγκατάστασή τους ,σε κάποιο δημοτικό ακίνητο με πιθανότητα και στην ΒΙΑΛ.
Ενημέρωσε επίσης για την εξέλιξη των έργων  έργα του Περιφερειακού, τα σχολικά θέματα, και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Στην πρώτη του συνέντευξη  έδειξε ότι επιθυμεί να οικοδομήσει μια σχέση επαφής με τους δημότες  μέσω των ΜΜΕ,με βάση την ειλικρίνεια και την διαφάνεια.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ