Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΣΗ

Ενιαία απόδοση των επιδομάτων με μία μόνο αίτηση
Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του Διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας, Έφης  Μπέκου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υ.ΠΑΙ.Θ. 
Θέμα της σύσκεψης ήταν, η απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης επιδομάτων, μέσω ενιαίας ηλεκτρονικής αίτησης, στο πλαίσιο της επιδοματικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τα παιδιά που εγκαταλείπουν λόγω φτώχειας το σχολείο, μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 
Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Ε.Κ.Α.Π., Β. Κεγκέρογλου, δήλωσε: «Οι οικογένειες με παιδιά στηρίζονται με επτά επιδόματα που δίνονται από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Η πρόθεσή μας είναι η απόδοση αυτών των επιδομάτων να δίνεται στους δικαιούχους με μία μόνο αίτηση καθώς και η ενιαία απόδοση του συνόλου των επιδομάτων. Θέλουμε να συνδέσουμε τα επιδόματα που χορηγούνται στα παιδιά, που είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση με την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής». 
Ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ., Α. Λοβέρδος, με τη σειρά του, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κεγκέρογλου με την πρωτοβουλία του οποίου έγινε η σημερινή συνάντηση. Μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας, που μας πρότεινε το Υπουργείο Εργασίας και εμείς τη δεχθήκαμε, υπολογίζουμε ότι έτσι θα έχουμε μικρότερη σχολική διαρροή.  Η "ενιαιοποίηση" των επιδομάτων, η οικονομική τακτοποίηση της είσπραξής τους και το τελικό ποσό, όταν καταβάλλεται όλο μαζί, θα δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να μειώσουμε τη σχολική διαρροή. Δεν είναι φυσικά η επιδοματική πολιτική η μόνη πολιτική εναντίον της σχολικής διαρροής, αλλά οπωσδήποτε τα χρήματα είναι βασική προϋπόθεση για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο».


epoli.gr