Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΡΙΤΖΑΛΗ



Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και υπό διορισμό μέλη, 
Μέλη του λοιπού διδακτικού προσωπικού (έκτακτο διδακτικό προσωπικό, μέλη ΕΕΠ, μέλη ΕΕΔΙΠ, μέλη ΕΤΕΠ),
Μέλη του διοικητικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι, υπάλληλοι με σχέση ΙΔΑΧ, συμβασιούχοι υπάλληλοι),
Φοιτητές και φοιτήτριές μας στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές,
Υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές στα Τμήματα και τις Σχολές μας,
Αφυπηρετήσαντες συνάδελφοι και συνεργάτες,
Μέλη της κοινότητας των αποφοίτων των Τμημάτων μας,
Αναλαμβάνουμε από σήμερα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την ακαδημαϊκή διοίκηση του Πανεπιστημίου μας, με σεβασμό στο μέλλον, το όραμα, την ιστορία του Πανεπιστημίου μας και τους ανθρώπους του διαχρονικά, με αίσθημα ευθύνης προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, προς την κοινωνία και τον τόπο, προς τις επόμενες γενιές.
Στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διάγουμε, καλούμαστε, ως άνθρωποι του δημόσιου πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, όλοι μαζί, να οραματιστούμε, να διαβουλευτούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις προβλέψεις της αναπτυξιακής προοπτικής του Πανεπιστημίου μας. Για την ακαδημαϊκή περαιτέρω άνθηση του Πανεπιστημίου μας, όχι απλώς για την επιβίωσή του. 
Στόχος μας, μεταξύ άλλων, είναι η σημαντική διεύρυνση των διεθνών ακαδημαϊκών στρατηγικών συνεργασιών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, η μεγέθυνση της ακαδημαϊκής μας εξωστρέφειας, η βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης της κοινωνίας για το πολύπλευρο και πλούσιο έργο μας και τα σημαντικά αποτελέσματά του. 
Η λειτουργία μας θα εξελίσσεται στο πλαίσιο διαφανούς και πραγματικά συλλογικής δράσης, με αξιοποίηση της πολλαπλότητας των απόψεων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς όποιου είδους και όποιας αιτίας, με ήθος, με ειλικρίνεια, με δημοκρατική λειτουργία στο πλαίσιο των θεσμών. 
Την ίδια στιγμή, διαχειριζόμενοι και διαχειριζόμενες τη γνωστή καθημερινότητα, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίζουμε άμεσα και με επιχειρησιακή επάρκεια τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και διαρκώς προκύπτουν, ένα προς ένα, μεγάλο και μικρό, σημαντικό και λιγότερο σημαντικό . 
Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη σε όλες και όλους. Είθε «να είμαστε διαρκώς ρεαλιστές, να επιδιώκουμε το αδύνατο», σκεπτόμενοι ότι, ως «ακροβάτες του ονείρου», δρούμε «με φαντασία στην εξουσία» αποφασισμένοι «η δράση μας να μην είναι απλώς αντίδραση, αλλά μία διαρκής δημιουργία».
Πολλές ευχές για καλύτερη ακαδημαϊκή χρονιά!
Με τιμή
Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης
Πρύτανης