Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα – Βόμβες μολότοφ και πέτρες στην πορεία


Μέλη της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και περισσότεροι από 4.000 πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι. Νωρίτερα, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της δολοφονίας.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», ενώ ο πατέρας του ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».
Ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση και πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου) στον Κορυδαλλό, όπου οι συμμετέχοντες άφησαν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.
Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.

aftodioikisi.gr