Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αίτημα Αντιπεριφερειάρχη για την παράταση της μεταφοράς μαθητών




Με αίτημά του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ζητά την εύλογη παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού μας κατά το επόμενο Σχολικό Έτος 2014-15.
Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχουν προχωρήσει στον καθορισμό των 122 συνολικά απαιτούμενων δρομολογίων και στον προσδιορισμό του συνεπαγόμενου οικονομικού κόστους. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες Ανοιχτού Διαγωνισμού. Ωστόσο, προκειμένου να μην υπάρξει κενό, καθίσταται αναγκαία η παράταση της υφιστάμενης σύμβασης μεταφοράς.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ο κ. Κάρμαντζης υπογραμμίζει:
«Προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους μεταφερόμενους μαθητές και στην λειτουργία των σχολικών μονάδων εν γένει , θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε την δυνατότητα εύλογης παράτασης των υφισταμένων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά στις 11/9/2014 με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΕ και τον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Χίου , που είναι οι προηγούμενοι ανάδοχοι.»