Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη Ερώτηση του Κώστα Τριαντάφυλλου για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων ναυτικών του Οίκου Ναύτου Χίου


Δεσμεύσεις για τα προβλήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν  οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου, απέσπασε από τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος στη Βουλή, έπειτα από  σχετική Επίκαιρη Ερώτησή του.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος έχει επανειλημμένα φέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί στη Βουλή, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και σήμερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε για τα  προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ναυτικούς της Χίου, τόνισε ότι το νησί μας το χαρακτηρίζει η ιδιαιτερότητα ότι, η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του νομού είναι ναυτικοί, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, που φτάνουν συνολικά,  τις 14.000, μαζί με τα προστατευόμενα μέλη τους.
Έκανε σαφές ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υγειονομική τους περίθαλψη, και τεράστιες καθυστερήσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας, κυρίως, εξαιτίας της  αποψίλωσης του Οίκου Ναύτου Χίου από γιατρούς και προσωπικό, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ναυτικών.
Ο Υπουργός Υγείας, απαντώντας στον Κώστα Τριαντάφυλλο, ανέφερε ότι ο Οίκος Ναύτου έχει ενταχθεί στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, όπως έχει συμβεί και με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία που παρείχαν υπηρεσίες Υγείας. Ενημέρωσε ότι επίκειται η άμεση πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών στα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας, μέσω των οποίων θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η στελέχωση, με επικουρικούς ιατρούς, του Οίκου Ναύτου Χίου, το οποίο εντάσσεται στο ΠΕΔΥ Χίου.

Μετά την συζήτηση στη Βουλή και κατόπιν συνεννόησης με τον Υπουργό Υγείας, ο Κώστας Τριαντάφυλλος επικοινώνησε και με τον κ. Παπαρούπα , διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ώστε στην επικείμενη προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, να συμπεριληφθούν οι ειδικότητες  τριών παθολόγων-γενικών ιατρών, ενός καρδιολόγου, ενός παιδιάτρου και ενός μικροβιολόγου, για τoν Οίκο Ναύτου Χίου. Ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας υπολογίζεται για τα μέσα του προσεχούς Νοεμβρίου.