Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΙΟΥ


Κύριε Υπουργέ,
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου, είναι από τις εναπομείναντες λιγοστές κοινωνικές δομές, με πολύ σημαντικό ρόλο για τα ΑμεΑ στο νησί μας, παρά τα προβλήματα και τις συνεχείς ελλείψεις που συμφωνούν με τη γενικότερη υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση της Ειδικής Αγωγής.
Είναι αδιανόητο για τα εκπαιδευτικά πράγματα και ειδικά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η κυβέρνησή σας να ακολουθεί την πολιτική προσλήψεων με το σταγονόμετρο, εμπαίζοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η παιδεία και οι εκπαιδευτικοί καθημερινά απαξιώνονται από την αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική πολιτική σας, που στέλνει στον Καιάδα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Είκοσι μαθητές του Ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου Χίου στερούνται των επιστημονικών γνώσεων ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και φυσικοθεραπευτή. Στερούνται των υπηρεσιών βοηθητικού προσωπικού, που με την ανεκτίμητη προσφορά του κάνει το εκπαιδευτικό περιβάλλον ανθρώπινο.
Χρόνια τώρα προωθείτε την πολιτική τοποθέτησης εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και ειδικού επιστημονικού προσωπικού, με ελαστικές σχέσεις εργασίας (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, κοινωνική εργασία, ΕΣΠΑ κλπ) και ενώ γνωρίζετε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο χρειάζονται μόνιμα και σταθερά να περιβάλλονται και να αντιμετωπίζονται από σταθερό επιστημονικό προσωπικό, παιδαγωγούς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, γεγονός καθοριστικό για την πορεία των προβλημάτων τους.
Απαιτούμε άμεσα το διορισμό μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                                                                                                               ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ