Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/2014 , ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. , ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ., ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ " ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ "

Οδηγός διαπλοκής (American hustle)
Δραματική κωμωδία/Η.Π.Α./2013/138’
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ  Ο. Ράσελ
Σενάριο: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, Έρικ Γουόρεν Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέρεμι Ρένερ
Διακρίσεις:
·         3 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερη ταινία (κωμωδία ή μιούζικαλ), Ά Γυναικείος ρόλος (Έιμι Άνταμς) και Β’ Γυναικείος ρόλος (Τζένιφερ Λόρενς)
·         10 υποψηφιότητες για Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Α’ Γυναικείου ρόλου, Β’ Γυναικείου ρόλου, Α’ Ανδρικού ρόλου, Β’ Ανδρικού ρόλου, Κουστουμιών, Πρωτότυπου σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Σκηνογραφίας
·         3 Βραβεία BAFTA: Πρωτότυπου σεναρίου, Β’ Γυναικείου ρόλου και Μακιγιάζ
Στο Νιού Τζέρσεϊ του 1978, ένα ζευγάρι απατεώνων παγιδεύεται από ένα φιλόδοξο πράκτορα του FBI και αναγκάζεται να συνεργαστεί σε μια επιχείρηση που φιλοδοξεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα εκτεταμένης πολιτικής διαπλοκής.
Μετά το The fighter και τον πολύ επιτυχημένο Οδηγό αισιοδοξίας, ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ ενώνει το καστ των 2 ταινιών σε μια δραματική σάτιρα, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μέσα από μια σειρά από χιουμοριστικές σκηνές και αλλόκοτα γεγονότα μας παρουσιάζει μια ιστορία πολιτικής διαφθοράς, ερωτικών τριγώνων και μικροαπατεώνων που προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Η σκηνοθεσία επικεντρώνει στις εξαιρετικές ερμηνείες των τεσσάρων κεντρικών προσώπων, οι οποίες μοιάζουν να συμπληρώνουν μοναδικά η μία την άλλη.

Τα εξαιρετικά κοστούμια με τα εντυπωσιακά υφάσματα, τα υπερβολικά χτενίσματα αλλά και η καταπληκτική ντίσκο μουσική που ντύνει την ταινία συνθέτουν υπέροχα την vintage ατμόσφαιρα των τελών της δεκαετίας του ’70 σε μία από τις πιο ψυχαγωγικές, εξαιρετικά ερμηνευμένες και δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένες ταινίες της περσινής χρονιάς.