«Το πολυτιμότερο αγαθό είναι
η υγεία .... όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η
Αλεξία Αλεξιάδου που είχε χρόνια προβλήματα άσθματος.
Η μαγείρισσας, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή αγαπούσε την μαγειρική αλλά όπως έχει πει χαρακτηριστικά και σε συνέντευξή της στο παρελθόν ευτυχία για εκείνη ήταν: «Η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά και θα επιζούσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί μόνο να τα έχω εξασφαλισμένα».
Η μαγείρισσας, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή αγαπούσε την μαγειρική αλλά όπως έχει πει χαρακτηριστικά και σε συνέντευξή της στο παρελθόν ευτυχία για εκείνη ήταν: «Η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά και θα επιζούσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί μόνο να τα έχω εξασφαλισμένα».
Αλεξία Αλεξιάδου,
ήταν συγγραφέας της πολύ επιτυχημένης τριλογίας «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις
Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά».
Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».
Τα βιβλία της έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards».
Με την πρώτη της δουλειά στο
χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο Εξωτική Κουζίνα, η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το
μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα
Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business
School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν
μπο Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς
ομίλους και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle
“realfood” το οποίο είναι από την έκδοσή του έως σήμερα το πλέον αναγνωρισμένο
έντυπο στην κατηγορία του.ρούσε παρά να είναι η μαγειρική.
Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν
μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και
παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και
δίνοντας και διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό.
Από τον Δεκέμβριο του 2008
και κάθε μήνα εκδίδει μαζί με την μητέρα της Βέφα, «Το Αλφαβητάρι της
Μαγειρικής» την πιο πλήρη, εύχρηστη και πολυτελή εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία
κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.
Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία με την Βέφα Αλεξιάδου την νέα τηλεοπτική εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».
Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.
Με το σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είναι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions ». Έχουν δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.
Από το Μάιο του 2009 παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία με την Βέφα Αλεξιάδου την νέα τηλεοπτική εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».
Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.
Με το σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είναι ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions ». Έχουν δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.