Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή της Ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων


______________________________________________________________________

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO, European Sea Ports Organization)  παρευρέθη η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την νέα νομοθεσία σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων.

Η κα. Βόζεμπεργκ, η οποία επισήμανε ότι προέρχεται από την Ελλάδα, όπου η ναυτιλία αποτελεί πυλώνα της εγχώριας οικονομίας, διαθέτοντας παράλληλα ως νησιωτική χώρα ένα μεγάλο αριθμό λιμένων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Η βελτίωση και η αποτελεσματικότητα της συνολικής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας των λιμενικών υπηρεσιών μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για προσέλκυση νέων επενδύσεων, διασφαλίζοντας ότι οι 319 ευρωπαϊκοί λιμένες που περιλαμβάνονται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφοράς δύνανται να συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη”.

Στο περιθώριο των εργασιών του ESPO, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), κ. Γιώργο Ανωμερίτη, καθώς και το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) κ. Σταύρο Χατζάκο. Κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η προώθηση των ελληνικών θέσεων αναφορικά με την ανάπτυξη των λιμένων, καθώς και η δυνατότητα μέγιστης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών δράσεων  στον τομέα αυτό.