Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κανένας διευθυντής – προϊστάμενος να μην συμμετέχει στην αξιολόγηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει με χρονοδιάγραμμα την αξιολόγηση των Διευθυντών.
Το Σωματείο μας έχει ήδη αποφασίσει για αποχή – απεργία από κάθε διαδικασία αξιολόγησης αφού σαν στόχο έχει τις απολύσεις, τον έλεγχο των εκπαιδευτικών, τον εκφοβισμό. Είναι η διαδικασία που προωθεί και ελέγχει το κατά πόσο θα υλοποιείται στην πράξη το «νέο σχολείο» της αγοράς.
Τώρα χρειάζεται όλοι να υψώσουμε το ανάστημά μας.
Κανένας διάλογος και καμία διαβούλευση για το πώς θα γκρεμίσουν την εκπαίδευση.
Κανένας διευθυντής – προϊστάμενος να μην συμμετέχει στην αξιολόγηση.
Σας στέλνουμε και από την απόφαση της ΔΟΕ, τη συγκεκριμένη κατεύθυνση για τη διευκόλυνσή σας:
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την Α.Ε.Ε. από 2-11-2014 μέχρι και 23-12-2014.
Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της απόφασης καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες Α.Ε.Ε. και αξιολόγησης να μην προσφερθούν να αξιολογήσουν αλλά και να αξιολογηθούν.

Η απεργία – αποχή τους καλύπτει, δε διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα  ως εκπαιδευτικοί. Απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π.»