Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ S/M ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ




To Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων  Χίου  καταγγέλλει  την νέα απόλυση εργαζόμενης, την 4η κατά σειρά το τελευταίο εξάμηνο , στα s/m ΧΑΡΑ ΑΕ.     Εκτιμά  δε, ότι η απόλυση αυτή είναι τιμωρητική και εκδικητική . Η συνάδελφος που απολύθηκε  στο τέλος Οκτωβρίου  όπως και  αυτοί που απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και σήμερα, δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Οι άδικες και εκδικητικές αυτές απολύσεις είναι συνέχεια μιας σειράς μετακινήσεων εργαζομένων ή αλλαγών θέσεων εργασίας εντός καταστήματος  αλλά και από κατάστημα σε κατάστημα, όσων είχαν αντισταθεί στα σχέδια των εργοδοτών  για να μην περάσουν οι αντεργατικοί  νόμοι  με τους οποίους   ήθελαν να επιβάλλουν τον εργασιακό Μεσαίωνα των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Όλα αυτά, όταν οι  ίδιοι αυτοί επιχειρηματίες ανοίγουν νέα καταστήματα και υποστηρίζουν (δήθεν) την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσλαμβάνοντας όμως εργαζόμενους με δυσμενέστερους όρους  και μικρότερους  μισθούς.
Βέβαια, οι συγκεκριμένοι εργοδότες δεν είναι οι μοναδικοί. Τις ίδιες ακριβώς μεθόδους, αφού η ίδια η Κυβέρνηση με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει τους επιτρέπει,  εφαρμόζουν οι περισσότεροι  εργοδότες σε όλους  σχεδόν τους  χώρους του εμπορείου, της βιομηχανίας και βιοτεχνίας , της παροχής υπηρεσιών.
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι των s/m ΧΑΡΑ που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση, παρά τις δύσκολες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες που ζουν, συνεχίζουν να αντιστέκονται. Συλλογικά και ενωτικά μέσα από το Σωματείο μας, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την δύναμη των εργαζομένων να αντισταθούν στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Συνάδελφοι, μην σκύβετε το κεφάλι ,μην φοβάστε, μην υποκύπτετε στην  προσπάθεια τους να σας τρομοκρατήσουν . Συντονίστε τις δυνάμεις σας με αυτές του Σωματείου  Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για αγώνα στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Μην ξεχνάτε: μόνο η υπογραφή σας  στην οποιαδήποτε ατομική σύμβαση νομιμοποιεί τα αντεργατικά τους μέτρα (μείωση μισθού, εκ περιτροπής εργασία, μειωμένα ωράρια, Κυριακάτικη απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες)
Το Σωματείο, σταθερό στα πιστεύω και τις αξίες του, δεν πρόκειται να υποστείλει την σημαία του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. του Σωματείου.