Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

Καλημέρα κύριοι της Ενημέρωσης,
Καλημέρα κύριοι της Πολιτικής.
Καλημέρα και σε όσους διαβάσουν το Μύνημά μου!

Μετά από (3) τρία χρόνια σχεδόν, μετά από περικοπές Μισθών και Συντάξεων,
μετά από ασυνήθιστα υψηλές Φορολογίες φθάσαμε στο Σήμερα, και κάποιοι πολλοί πολίτες αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάπου σταθεροποιήθηκε η κατάσταση και σταμάτησε η "Ελεύθερη Πτώση". 
Και με ότι μας απέμεινε με βάση τον Μισθό η την Σύνταξή μας (όσοι εξαρτώμεθα από μισθούς δημοσίου η συντάξεις) ρυθμίσαμε εκ νέου την ζωή μας, και με υπομονή προσπαθούμε να επανακτήσουμε ότι δικαιώματα χάσαμε από το κράτος και την ζωή μας.
Όμως όλα αυτά τα πολύ δύσκολα Χρόνια που περάσαμε πολλοί Πολιτικοί και πολίτες είχαν διαφορετική άποψη για όλες αυτές τις περικοπές σε.....
  • Περικοπές Μισθών για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο π.χ.
  • Περικοπές Συντάξεων για Συνταξιούχους
  • Αύξηση Φόρων (εισοδήματος-Επιτηδεύματος-Ακίνητης περιουσίας)
  • Έκτακτα Χαράτσια.
  • Αύξηση Συνταξιοδοτικού χρόνου (ηλικιακά).
  • Φόροι Πολυτελείας και ότι άλλο επιβάρυνε το εισόδημά μας. 
  • Διαφωνίες σε απολύσεις-αξιολογήσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
  • Ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π. 
Το Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της διαφορετικής Άποψης, σήμερα μας φέρνει σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα:  
Τι κάνουμε τώρα;;
Κατά την δική μου άποψή έχουμε δύο Επιλογές τις οποίες και καταθέτω στην κρίση του κάθε πολίτη.  
  1. Ή ακολουθούμε αυτούς που μετά από τον Φεβρουάριο του 2012 μας δήλωναν και δηλώνουν ότι ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές, ενώ εκείνοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει άλλες συμφωνίες με τους Δανειστές μας και έτσι δεν θα είχε φθάσει η κοινωνία μας σε αυτήν την σημερινή δραματική κατάσταση.                                                                           Χωρίς όμως να μας δίνουν ποτέ αξιόπιστες και κοστολογημένες λύσεις, για το τι θα έκαναν και το τι θα κάνουν τώρα:                                                                                                                                 Παρά μόνον ευφυείς και "ΛαϊκίστικουςΛεονταρισμούς".                     
  2. Ή ακολουθούμε ακόμη αυτούς που για σχεδόν τρία Χρόνια τώρα πολλοί καθυβρίζουν-χλευάζουν και απειλούν;; Αυτοί όμως μας κράτησαν "Ζωντανούς", δεν μας έριξαν στους τοκογλύφους του "Group της Δραχμής" και μας έδωσαν και μας δίνουν ακόμη Ελπίδα να ξεπεράσουμε σταδιακά και τις υπόλοιπες δυσκολίες της "Χρεωκοπίας μας".                                                                                                                  
Προσοχή  λοιπόν "Το έργο της πρώτης επιλογής μας το έχουμε Ξαναδεί"!!       Και τώρα κινδυνεύουμε να το ξαναδούμε από έναν πολιτικό χώρο που στους κόλπους του συμμετέχουν πολλά παλιά "φθαρμένα" στελέχη  από κομματικούς συνδυασμούς,που δυστυχώς δεν πείθουν κανένα από εκείνους τους πολίτες που στέκονται ανάχωμα στην ολική καταστροφή της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

Η Δεύτερη επιλογή μας που είναι μια συνέχεια της ομολογουμένως "Μίζερης" σημερινής κατάστασης που περνούμε, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μια σταθεροποίηση ως προς τις εισοδηματικές μας απώλειες.                                 Με άλλα λόγια μπορούμε να ξανά-προγραμματίσουμε την ζωή μας.             Χωρίς βέβαια να ξεχνούμε πόσοι πολλοί συμπολίτες μας έχουν χάσει πλήρως τα τελευταία χρόνια την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Όμως και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι αν ξεφύγει η κατάσταση θα "φάει ο ένας τον άλλο" και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι "Καιροσκόποι και οι Μαυραγορίτες.

Άρα για να πάμε σε ένα καλλίτερο αύριο,χρειαζόμαστε :
Αλήθεια-Εντιμότητα- καθαρούς πολιτικούς ξεκάθαρη εικόνα στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας για το τι θα κάνουμε ώστε να μην διακινδυνεύσει και το δικό τους υστέρημα, που αυτό μας κρατάει ακόμη όρθιους. 
Και  Αλληλεγγύη μεταξύ μας

Σας Εύχομαι,
Το 2015 να είναι για όλους μας μια Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία.

Ζαννίκος Μάρκος
Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Χίος