Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Για τη δημοκρατία, τους νέους, το μέλλον



Πέρασαν έξι χρόνια από τον άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν. Η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο Σαββατοκύριακο, στο οποίο οι κοινωνικές αντιδράσεις για το παρελθόν πλέκονται με καυτά θέματα του παρόντος και του μέλλοντος. Την περίοδο αυτή διακυβεύονται πολλά πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοπρεπής διαβίωση, η δημοκρατία. 
Η σημερινή μέρα μας θυμίζει πόσο κρίσιμη είναι, ακριβώς την περίοδο αυτή, η ανάγκη για δικαιοσύνη, η ανάγκη λειτουργίας ενός αστυνομικού σώματος που δεν τρομοκρατεί τον πολίτη με την παρουσία του αποτελώντας μια κατασταλτική μηχανή των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να υπερασπιστούν πρώτα απ΄ όλα τη δημοκρατία στη χώρα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την αστυνομική βία απέναντι σε κοινωνικές αντιδράσεις που γεννιούνται από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές.
Τα προβλήματα που γέννησαν τον δύσκολο Δεκέμβρη του 2008 έχουν στο μεταξύ ενταθεί και πολλαπλασιαστεί δραματικά. Οι αγωνίες και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων είναι τεράστια.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούμε την ημέρα  αγωνιζόμενοι για να αλλάξει η πορεία του τόπου με προσήλωση σε μη βίαιες δράσεις διεκδίκησης και αγώνα αλλά και με σαφή αντίθεση απέναντι στην καταστολή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων από τους έχοντες εξουσία.