Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Μια ακόμη μέρα αγώνα για την αξιοπρέπεια



Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα φέρνει την Ελληνική Πολιτεία για ακόμη χρονιά αντιμέτωπη με τον καθημερινό αγώνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Στις ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της σημερινής Ελλάδας, τα αιτήματά τους αναδεικνύονται ολοένα και πιο κρίσιμα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμερίζονται τα αιτήματα των συλλογικών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία για μια  δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας τους από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της εργασίας.
Καταγγέλλουν επίσης ως απαράδεκτη την παρεμπόδιση από την Αστυνομία της σημερινής πορείας που είχε καλέσει η Ομοσπονδία προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να  παρουσιάσει στον Υπουργό τα αιτήματά τους.  Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Θεματικής Ομάδας ΑΜΕΑ των Οικολόγων Πράσινων που συμπαραστάθηκαν στο δικαίωμα των διαδηλωτών για διάλογο με το Υπουργείο, παρά τον αστυνομικό κλοιό.