Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

4.300 άνεργοι στα σχολεία με 6μηνη σύμβαση εργασίας


Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές, κατέχουν οι 4.300 θέσεις με εξάμηνη -κατ’ εξαίρεση- σύμβαση εργασίας στα σχολεία για άνεργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και πτυχιούχους από 14 ειδικότητες
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 52.550 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς.
Ειδικά τις 4.300 θέσεις σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος – Εργασία» αναμένουν δεκάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι στις ειδικότητες που ζητούνται.
Μεταξύ αυτών ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί γραμματείς, επιστάτες, σχολικοί βοηθοί, οδηγοί έως και τραπεζοκόμοι.
Παράλληλα στο κομμάτι του προγράμματος που αφορά το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται 847 θέσεις σε 66 Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίες κατανέμονται σε σημαντικές ειδικότητες. Επίσης συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας θα υπογραφούν σε εποπτευόμενους οργανισμούς, όπως το ΙΚΥ, και ερευνητικά κέντρα.

aftodioikisi.gr