Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

" ΣΦΑΓΗ " ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ " ΗΛΙΟ " - ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Ά ΑΘΗΝΩΝ

τις εκλογές της Κυριακής εκτός από το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο ενδιαφέρον έχει και ποιοι προηγούνται και είναι ποιο κοντά στο να κατακτήσουν ή να διατηρήσουν την βουλευτική έδρα.
 
Πάντος το ενδιαφέρον βρίκεται κυριώς στη ΝΔ η οποία αναμένεται να χάσει πολύ μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής της δύναμης.
 
Η ευρεία διαφορά που αναμένεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί σημαντικές ανακατατάξεις και θα αφήσει εκτός "νυμφώνος" την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ. Γενικά τα "δάκρυα" στην "γαλάζια" παράταξη αναμένονται να είναι πάρα πολλά.
 
Για την Α Πειραιά & Νήσων οι υποψήφιοι βουλευτές που εκλέγονται ανά κόμμα σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι:
 
ΣΥΡΙΖΑ (2)
Δρίτσας Θεόδωρος
Λεουτσάκος Ευστάθιος
 
ΝΔ (1)
Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος
 
ΧΑ (1)
Κούζηλος Νίκος
 
 
ΠΟΤΑΜΙ (1)
Αντωνάκου Σταυρούλα
 
Για την 6η έδρα παλεύουν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, οπότε ανά περίπτωση:
 
ΚΚΕ
Παντελάκη Ελπίδα
 
ΠΑΣΟΚ
Καρύδης Δημήτρης
 
Η εικόνα τόσο για την κατανομή των 6 εδρών της Β' Πειραιά, όσο και για τους υποψηφίους των κομμάτων που έχουν το προβάδισμα είναι η εξής.
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Η μεγάλη μάχη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα δοθεί για την πρώτη-σίγουρα εκλόγιμη θέση, μεταξύ Τραγάκη-Νεράντζη, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής να έχει προβάδισμα σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα.
 
Για την 3η θέση αγωνίζονται οι Χουρσαλάς, Κρανιδιώτης, Μπαρμπαγιάννη και Κριτσιδήμα με την κατάταξη μέχρι στιγμής να δείχνει Χουρσαλά για 3ο.
 
ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βέβαια είναι και ο ''παραδοσιακός'' του κόμματος στη Β Πειραιά.
 
Στη δεύτερη θέση φαίνεται να εκλέγεται η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά, ενώ σε περίπτωση εκλογής και 3ου βουλευτή, θα δοθεί μάχη μεταξύ ίσων.
 
ΠΟΤΑΜΙ
 
Στο Ποτάμι η μία εκλόγιμη θέση θα καλυφθεί σε πρώτη φάση από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος και επέλεξε τη Β' Πειραιά ως μια εκ των δυο περιφερειών που δικαιούται ως αρχηγός κόμματος.
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
Η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως εκλέγει Βουλευτεί με ξεκάθαρο προβάδισμα του Γιάννη Λαγού.
 
ΕΔΡΕΣ (6)
 
Η εικόνα λοιπόν μέχρι σήμερα, σε ότι αφορά την κατανομή των 6 βουλευτικών εδρών στη Β Πειραιά είναι:
 
ΣΥΡΙΖΑ 2
ΝΔ 1
ΠΟΤΑΜΙ 1
ΧΑ 1
 
6η έδρα
 
Μάχη θα δοθεί και για την 6η έδρα της Β Πειραιά μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων.
 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει υψηλά ποσοστά της τάξεως του 36% και άνω είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει και 3ή έδρα στην Β Πειραιά. Σενάριο που δεν δέιχνει απραγματοποίητο.
 
Αλλιώς το ΚΚΕ με περισσότερες πιθανότητες ή το ΠΑΣΟΚ θα πάρουν την 6η έδρα.
 
 
Από τα πρώτα στοιχεία στη Β' Αθηνών διαμορφώνεται ήδη η εικόνα για τους πρωτοπόρους σε όλα σχεδόν τα κόμματα, αλλά το τοπίο είναι ακόμη πολύ ρευστό όσον αφορά τις υπόλοιπες σειρές.
 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τις εταιρείες που κάνουν τέτοιες μετρήσεις, κι ενώ απομένεουν αρκετές ημέρες μέχρι τις κάλπες, από τον ΣΥΡΙΖΑ -που παίρνει σαρωτικά ποσοστά στην περιφέρεια αυτή- πρώτος έρχεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και καθαρά δεύτερος ο Δημήτρης Στρατούλης.
 
Από τη ΝΔ το δίδυμο που προηγείται αποτελείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. 
 
Στο ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά. 
 
Στο χώρο της Χρυσής Αυγής παρατηρείται πρωτιά του Ηλία Παναγιώταρου με δεύτερο τον Αρη Σπίνο. 
 
Έκπληξη σημειώνεται στο Ποτάμι καθώς στην πρώτη θέση καταγράφεται ο Γιώργος Αμυράς με δεύτερο τον Γρηγόρη Ψαριανό
Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την πρώτη θέση κερδίζει καθαρά ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ακολουθεί ο Θάνος Μωραΐτης
 
Στους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος που είναι επικεφαλής δεν χρειάζεται σταυρό, με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να έχει την καλύτερη επίδοση.
 
Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι στην Α' Αθηνών γίνεται σφαγή στη ΝΔ. Στις δύο πρώτες θέσεις, που είναι και οι σίγουρες, καταγράφονται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας.
 
Αντίθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη μάχεται για την τρίτη θέση μαζί με την Φωτεινή Πιπιλή και τον Νικήτα Κακλαμάνη. 
 
Από τους μέχρι τώρα βουλευτές, πιο κάτω είναι ο Θάνος Πλεύρης ενώ ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης βρίσκεται πολύ πίσω μαζί με τους νεοεισερχόμενους υποψηφίους που είναι "εξαφανισμένοι".
 
Όπως είναι γνωστό ο Πρ. Παυλόπουλος δεν είναι υποψήφιος ενώ ο Ν. Μηταράκης μετακόμισε στη Χίο. 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr