Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσιο: 33 εκατ. το κόστος των επαναπροσλήψεων – Πώς θα προχωρήσει η κινητικότητα


Περίπου 33 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επαναπρόσληψη των 3.800 απολυμένων ή “που βρίσκονται στην ουρά της απόλυσεις” από το Δημόσιο. Αυτό τόνισε μιλώντας στο mega ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Επανέλαβε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα αλλά, όπως έχει γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ  η aftodioikisi.gr, σε καθεστώς κινητικότητα θα μείνουν, μέχρι να βρεθούν τα κενά στη δημόσια διοίκηση που θα καλύψουν, οι απολυμένοι των οποίων οι απολύσεις θα ανακληθουν.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πέρα από την αποκατάσταση των αδικιών προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη σημαντικών κενών που έχουν δημιουργηθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς όπως εξήγησε, το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονταν σε 920.000 και τώρα είναι 570.000.
Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ ενός προγράμματος κινητικότητας χωρίς τον εκβιασμό της απόλυσης, καθιστώντας και πάλι σαφές ότι: «Η δέσμευσή μας είναι καθαρή. Όλοι όσοι είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον άδικο και αντισυνταγματικό τρόπο θα επανέλθουν. Ότι το νούμερο είναι μικρό, είναι καλό, γιατί δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Εμείς θα κάνουμε ένα πρόγραμμα πραγματικής κινητικότητας ανάλογα με τις ανάγκες, γιατί το βασικό θέμα της δημόσιας διοίκησης είναι η άνιση κατανομή του προσωπικού. Κανέναν δεν θα απολύσουμε. Το δικό μας πρόγραμμα κινητικότητας έχει σκοπό να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά. Κανείς, όμως, δεν θα απολυθεί, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του».


aftodioikisi.gr