Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Παράταση για αναγνώριση προϋπηρεσίας σχολικών φυλάκων – Πότε λήγει η προθεσμία


«Κλείδωσε» η παράταση στην προθεσμία εντός της οποίας οι σχολικοί φύλακες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.
Ύστερα από σχετικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Δημήτρης Στρατούλης ανακοίνωσε, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι θα δοθει τρίμηνη παράταση στη σχετική προθεσμία. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία για την εξαγορά του χρόνου ασφάλισης έληγε σήμερα 26 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε να διευρυνθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και για υπόλοιπους σχολικούς φύλακες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων, που εξέδωσε η πρηγούμενη ηγεσία του υπουργείιου Εργασίας, ανέφερε ότι το προσωπικό που, έως τη θέση σε ισχύ του Ν.4172/2013 (δηλαδή έως 23.7.2013), υπηρετούσε σε θέσεις ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, δικαιούται να αναγνωρίσει ως συντάξιμο, κατόπιν εξαγοράς στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης, το χρόνο απασχόλησής του σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας δυνάμει των διατάξεων της παρ.15 του άρθρου 20 του Ν.2639/1998.
Για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου ως συντάξιμου και μέχρι πέντε έτη κατ’ ανώτατο όριο, υποβάλλεται αίτηση από τον ενδιαφερόμενο στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, στο οποίο ανήκει η έδρα του εργοδότη, για την κύρια και την επικουρική ασφάλιση (ΕΤΕΑ−τ. ΕΤΕΑΜ), εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση της παρούσης υπουργικής απόφασης.
Η σχετική αίτηση δεν ανακαλείται, εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση αναγνώρισης. Σε περίπτωση που η επικουρική ασφάλιση δεν αφορά το τ. ΕΤΕΑΜ, η αίτηση για την αναγνώριση διαβιβάζεται από το Υποκατάστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ στο ΕΤΕΑ

aftodioikisi.gr