Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Ευρωβουλευτών της ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων και της ΕΓ των ΟΠ, με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη


Στήριξη ευρωβουλευτών στον Γιάννη Τσιρώνη και τη νέα κυβέρνηση

Με πρώτη επίσκεψη στο γραφείο του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ξεκίνησαν οι ολοήμερες επαφές των Ευρωπαίων Πρασίνων και της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Οι Sven Giegold(Γερμανία) και ο Ernest Urtasun (Καταλονία) εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στον νέο Υπουργό, ενώ σημείωσαν ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας του Πράσινου Κόμματος, όπως ο Γιάννης Τσιρώνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος στη νέα κυβέρνηση. Στην συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Χριστίνα Ευθυμιάτου(συντονίστρια ΕΓ), Κώστας Καλογράνης και Κώστας Λουκέρης.
Στη συζήτηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, μεταξύ άλλων προωθήθηκε η τριμερής συνεργασία για μια επί της ουσίας Οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει μεταξύ τους διαρκής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.
Στην «πράσινη» ομάδα θα προστεθούν το μεσημέρι η Ska Keller (ευρωβουλευτής) και η Simone Peter(συνπρόεδρος των Γερμανών Πράσινων). Οι επαφές θα συνεχιστούν σήμερα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιωργο Σταθακηκαι τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σήμερα το απόγευμα, στις 6:30μμ, η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πράσινων και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος των ΟΠ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και του πρώτου εκλεγμένου Πράσινου βουλευτή, Γιώργου Δημαρά, θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, (Πλ. Κουμουνδούρου 14), με θέμα την αξιολόγηση των συναντήσεων με την κυβέρνηση και τη δρομολόγηση κοινών ευρωπαϊκών δράσεων.