Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS



ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 23,8% ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ευρήματα της μετεκλογικής δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis για λογαρισμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά".
Προβάδισμα 23,8% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συμφωνία τουEurogroup.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 42,1% έναντι 18,3% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Ποτάμι με 5,7% και στην τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Το ΚΚΕ έπεται με 4,1% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3%. Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2,8%, το Κίνημα του Παπανδρέου 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, το 68% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 23%θεωρεί λαθεμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με επτά στους δέκα να τάσσονται υπέρ της συμφωνίας στο Eurogroup.
Παράλληλα, το 76% αποτιμά θετικά την πορεία της κυβέρνησης, ενώ το 18% κρίνει αρνητικά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς την πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 55% του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέρχεται στο 13%.

iskra.gr