Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ – ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΓΟΛΟΥΣχολιάζοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις  επαναπρόσληψεις  στο Δημόσιο από τον κ. Κατρούγκαλο λίγες ημέρες μετά τον πανελλήνιο σάλο από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά του Υπουργού ο Συντονιστής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
Εάν ο κ. Κατρούγκαλος δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ηθική κατάπτωση να νομοθετεί ευεργετικά για τους πελάτες του και για τους πελάτες των συνεργατών του και να παραιτηθεί, είναι πλέον υποχρέωση του κ. Τσίπρα να το συνειδητοποιήσει και να τον αποπέμψει. Ο κώδικας δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης που αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διαπλοκής – που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ – στο άρθρο 6 περί «σύγκρουσης συμφερόντων» είναι σαφής.
 Ο κ. Κατρούγκαλος έπρεπε να έχει ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τη δοσοληψία του και να μην έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού.
Είναι αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές ότι επωφελούνται στελέχη του.
Το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις πρέπει να αποσυρθεί – κ’ όχι μόνο εξαιτίας του κ. Κατρούγκαλου. 
Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά μια πλήρη αποδόμηση της προσπάθειας και της προόδου που σημείωσε σε κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης η προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτελεί μια στρατηγική υποχώρηση στα συντεχνιακά συμφέροντα με σκοπό την ικανοποίηση προεκλογικών υποχρεώσεων, ένα ανεύθυνο, άτακτο και πρόχειρο “βόλεμα” της πελατείας των κομμάτων της συγκυβέρνησης.