Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση



Εκφράζει την ικανοποίηση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την επίλυση τριών σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού

Την ικανοποίηση της Κ.Ε.Δ.Ε για τη δρομολόγηση λύσεων σε τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους όλης της χώρας , εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση.
Στην επιστολή επισημαίνεται η άμεση και θετική ανταπόκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου στο αίτημα που είχε εκφράσει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την προώθηση λύσεων σε τρία ζητήματα που αφορούσαν τους Δήμους και συγκεκριμένα:
·        Τη ρύθμιση των χρεών προς τους Δήμους σε 100 δόσεις
·        Την παράταση για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα
·        Την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με την ταυτόχρονη επαναφορά των Δημοτικών Αστυνόμων αλλά και των Σχολικών Φυλάκων

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε παράλληλα την πίστη του ότι η συνεργασία και η διαρκής διαβούλευση μεταξύ του Υπουργείου και των εκπροσώπων του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης θα αποδειχθεί παραγωγική σε βάθος χρόνου παραγωγική και  θα δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.
Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.

« Κύριε Υπουργέ,
Τρία από τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δήμους και για τα οποία σας είχαμε υποβάλλει σχετικά αιτήματα, αντιμετωπίστηκαν από το Υπουργείο σας, τους συνεργάτες σας και εσάς προσωπικά πολύ θετικά.
Η ρύθμιση των χρεών προς τους Δήμους σε 100 δόσεις, η παράταση για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με την ταυτόχρονη επαναφορά των Δημοτικών Αστυνόμων αλλά και των Σχολικών Φυλάκων, μας ικανοποιούν απολύτως και μας κάνουν πιο αισιόδοξους για τη συνεργασία μας.
Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία σας και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσω για την άμεση αποδοχή δίκαιων αιτημάτων μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας και η διαρκής διαβούλευση, στο επίπεδο των αιρετών αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων, θα αποδειχθεί παραγωγική και θα δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος »