Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Λαπαβίτσας: Μετά την τετράμηνη παράταση η υλοποίηση του προγράμματός μας


Για να υπάρξει χρηματοδότηση πρέπει να υπάρξει επαφή και έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια, ανέφερε μεταξύ άλλων στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Σε ό,τι αφορά το χθεσινό Eurogroup, σχολίασε «Η ελληνική κυβέρνηση τα πήγε καλά στο πλαίσιο του εφικτού».
Ερωτηθείς στη συνέχεια γιατί κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη κυβέρνηση για τους ελέγχους που δεχόταν από την τότε τρόικα και τώρα κάνει το ίδιο με τους θεσμούς, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Έτσι λειτουργεί η ΕΕ, δεν θα είναι το ίδιο με πριν. Παλιά υπήρχε μια αποικιοκρατική συμπεριφορά, τώρα θα υπάρξει συνεργασία εταίρων για να «ξεμπλοκάρει» η κατάσταση».
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε από αξιολόγηση θα περάσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η Ελλάδα υποχρεούται να ολοκληρώσει.
«Αντιμετωπίζουμε τεράστιες πιέσεις από εταίρους και δανειστές, αλλά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με αποφασιστικότητα και πρόθεση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα», είπε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε «Συζητάμε ήδη το ν/σ για ανθρωπιστική κρίση, θα ακολουθήσουν και τα άλλα».
Τέλος, για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό απάντησε ότι ο ίδιος θα περιμένει να παρέλθει το τετράμηνο της παράτασης του προγράμματος βοήθειας, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. «Δεν ξέρω να έχει αλλάξει η θέση ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή χρέους».


aixmi.gr