Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

" ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ " ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η σατυρική κωμωδία του Αριστοφάνη "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ", ανέβηκε από τους απόφοιτους και τους σπουδαστές των εργαστηρίων του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου και περιοδεύει στη Χίο. Τα Νένητα και το Πυργί της Χίου, ήδη αγκάλιασαν με θέρμη την παράσταση, ενώ υπολείπονται: στις 30 Ιουλίου (Καλαμωτή), στις 31 Ιουλίου (Καστρομηνά) και στις 3 Αυγούστου στα Λιμνιά της Βολισσού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Έναρξη 21:00.  

Στην παράσταση της 31ης Ιουλίου (στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. σε συνεργασία με την επιτροπή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Χίου - «Λάθρα;», προτείνει στους θεατές που επιθυμούν και δύνανται, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη κυρίως για παιδιά και μητέρες (γάλατα μακράς διαρκείας, παιδικές κρέμες, μπισκότα, πάνες, σκεπάσματα, υπνόσακους). Τρόφιμα και υλικά θα παραδοθούν άμεσα για τις αυξημένες ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο. 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στη «Λυσιστράτη», ο σοβαρός προβληματισμός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η Ελλάδα λόγω του Πελοποννησιακού πολέμου, συνδυάζεται με τη δηκτική σάτιρα κατά των ανθρώπων που ο Αριστοφάνης θεωρεί υπευθύνους, ειδικά όμως κατά των πρεσβυτέρων, που αποδεικνύονται και οι πιο ανθεκτικοί στους εκβιασμούς της Λυσιστράτης. Η επίτευξη της ειρήνης τελικώς επιτυγχάνεται με την αποχή των γυναικών από τον έρωτα με τους συντρόφους τους.


Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ "2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΣΤΙΧΑΣ" που διεξάγεται στη Χίο, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ & ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Γιάννης Ζαφείρης, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Γιώργος Παυλιδάκης - Γiάννης Ζαφείρης, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Βασίλης Παχουνδάκης, ΜΟΥΣΙΚΗ: Μάριος Νεαμονιτάκης, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ:Μαργαρίτα Καμαράτου, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ:Σπουδαστές των εργαστηρίων του Δη.Πε.Θε. Β.Α.,ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Μιχάλης Ξύδας, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Δημήτρης Μπαχάς, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Κόβα, Ελένη Κωστάλα (Τμήμα τουρισμού περιφερειακής ενότητας Χίου),ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (φωτισμός/ήχος): Ανδρέας Απέσσος, Μιχάλης Βαρκάρης "Studio Focus"

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Δήμητρα Μασούρα (Λυσιστράτη), Μίτση Λεγάτου (Κλεονίκη), Μαρκέλλα Γιοβανάκη (Λαμπιτώ),Μαρία Ζαννίκου (Μυρρίνη), Δημήτρης Μπαχάς (Κινησίας), Κώστας Κυπαρίσσης (Πρόβουλος), Κώστας Πούλος(Κήρυκας), Βασίλης Παχουνδάκης (Κορυφαίος Α), Μάριος Νεαμονιτάκης (Κορυφαίος Β), Μαρία Αυγουστίδη & Ιφιγένεια Σωτηράκη (Κορυφαία Α)

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ. Β.Α: Μαρκέλλα Καραπιπέρη, Δέσποινα Αγραφιώτη, Αλεξάνδρα Ατσάλη, Ελένη Παϊδούση, Κατερίνα Κελεπούρη, Τέτα Μαρτάκη