Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ανίκανα τα «ευρωπαϊκά» κόμματα να προστατέψουν την οικονομία


fofi-gennimataΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, έχουν χαθεί στο λαβύρινθο της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον δείχνουν ανίκανα σε συνθήκες πρωτοφανούς κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας, πρώτον να κεφαλαιοποιήσουν από την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον να δώσουν πειστικές απαντήσεις ή/και κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Παράδειγμα: οι προτάσεις που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η Φώφη Γεννηματά για την ανάταξη της οικονομίας, προκαλούν γέλιο στους ανθρώπους της αγοράς, όταν οι περιγραφικές σκέψεις ενός πολιτικού γραφείου με τη μορφή δελτίου τύπου θέλουν να γίνουν οικονομική πολιτική σε ένα τραπεζικό χάος. Αυτό συμβαίνει, γιατί μία ανακοίνωση που γράφτηκε σε 10 λεπτά, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα το επιδεινώνει γιατί δείχνει την εμμονή στην προχειρότητα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές τους, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι μέσα στην αγορά, μαζί με την κοινωνία, που τώρα είναι απροστάτευτη. Θα έπρεπε να βλέπουν καθημερινά τους παραγωγικούς φορείς και μαζί να δημιουργούν ένα μέτωπο, απέναντι στην πολιτική και οικονομική αστάθεια. Θα έπρεπε η φωνή τους να είναι δυνατή και λαϊκή και όχι να οπτικοποιείται πίσω από πανάκριβα και πολύχρωμα ταγέρ.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, είναι κόμματα ανίκανα να απαντήσουν στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να την «διαβάσουν» επικοινωνιακά. Και ούτε φυσικά να την απαντήσουν. Η στρατηγική είναι απλή είναι μπροστά τους και δεν τη βλέπουν. Είναι τόσο βαθιά ανίκανα ...ακόμη και με κλειστές Τράπεζες... 

Ιδιαιτέρως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναλώνονται στη δικαίωση των επιλογών τους (από το 2010 και μετά... μην ξεχνιόμαστε).

Η ΝΔ αναζητά το «μεταρρυθμιστικό» κέντρο και αμέσως κάνει το φάουλ να επαναφέρει τον λαϊκό Βουλγαράκη με τις offshore…

Το ΠΑΣΟΚ, άλλαξε αρχηγό αλλά δεν φύσηξε κάποιος αέρας ανανέωσης, όταν ο «χείμαρρος» Βενιζέλος, αναγκάζεται εκ των υστέρων να βγάζει ανακοινώσεις για να προσδίδει ποιότητα, στις βουλευτικές παρουσίες της Γεννηματά.

Το τηλεοπτικό ΠΟΤΑΜΙ, προσπαθεί να χτίσει σε μία υποθετική κυβέρνηση εθνικού σκοπού όταν ο Τσίπρας «παίζει» δυνατά δημοσκοπικά επάνω στο ασφαλές 61% του «ΟΧΙ» και φυσικά γελάει μαζί τους.

Τα Ελληνικά «ευρωπαϊκά» κόμματα, θέλουν να μιλούν για Ευρώπη, όταν τα ίδια συμπεριφέρονται μικροκομματικά και ελιτίστικα.

Η οικονομία, και η αγορά έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Αυτή τη στιγμή η μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων στο εξωτερικό, αφήνει παγερά αδιάφορη την αντιπολίτευση, που ζει στην ασφάλεια, της βουλευτικής παρουσίας και αποζημίωσης.

Κανείς από αυτούς, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σύντομα το Κράτος θα μείνει χωρίς φόρους. Και τότε θα είναι και το τέλος για τα «ευρωπαϊκά» κόμματα που έστησαν μία Ελλάδα των παροχών. Με πολύ συνδικαλισμό και ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πρακτικές λύσεις ανάταξης από όλους. Στην προσπάθεια να σωθεί το Δημόσιο, δεν πρέπει να πεθάνει η επιχειρηματικότητα και μαζί και οι φόροι... που συντηρούν αυτό το άρρωστο Δημόσιο.

Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί μέσα στις ιδεοληψίες των συνιστωσών του, είναι η ώρα ευθύνης των κομμάτων της «ευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης να εμπνεύσουν με κάποιο τρόπο και πάλι. Γιατί αυτό που κάνουν τώρα είναι ...το τίποτα, επικοινωνιακά και πρακτικά.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com