Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δήλωση του Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη για την ανικανότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση της Κ.Υ.Α. για τη ρύθμιση των χρεών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Χίου (ΔΕΥΑΝΧ):


«Επί επτά μήνες ζούμε συνθήκες ακραίου πολιτικού παραλογισμού, ανικανότητας και αδυναμίας διακυβέρνησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και με κάθε αφορμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δήλωνε έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση της απαραίτητης Κ.Υ.Α. για τη ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΝΧ, σε εφαρμογή του ν. 4316/14  που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει και φτάσαμε πλέον στο σημείο η εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης  να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τη λειτουργία της,  λόγω της συνεχιζόμενης δέσμευσης των διαθεσίμων της, της έλλειψης φορολογικής ενημερότητας, της μη συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ο.κ.
Αν αυτό το γεγονός δεν αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας των συναρμόδιων Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών τότε τι είναι; Και πώς σκοπεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο και το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο όταν δεν μπορούν να υλοποιήσουν μια απλή διοικητική πράξη;
Όλοι οι πολίτες της Χίου μπορούν να ανατρέξουν στα πρακτικά της συνεδρίασης της 25ηςΙουνίου 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας, διαβεβαίωνε και εμένα προσωπικά αλλά και τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης, ότι η ΚΥΑ ήταν σχεδόν έτοιμη και θα έβγαινε το πολύ εντός 15 ημερών! Ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας κράτησε πολύΤώρα όμως τελειώνει. Τελειώνει οριστικά στις επικείμενες εθνικές εκλογές».