Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Την εξέταση του ζητήματος φορολόγησης των ακινήτων στην περιοχή «Κάμπου» στη Χίο, στο πλαίσιο συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου υποσχέθηκε και εγγράφως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μετά από ερώτημα που έθεσε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου Ελπίδα Τσουρή.

Η. κ. Τσουρή την 1η Αυγούστου 2011 είχε καταθέσει ερώτημα προς το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού ελέγχου, αμέσως μετά την πραγματοποίηση σύσκεψης για το θέμα. Με το ερώτημα η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή ζητούσε να υπάρξει έγγραφη και δεσμευτική απάντηση του Υπουργείου.

Στην απάντηση που έλαβε, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «το ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων στην περιοχή Κάμπου, θα εξεταστεί στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, που διέπει την ακίνητη περιουσία».

Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή δήλωσε σχετικά ότι από την πλευρά της δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος, καθώς συμμερίζεται τις ανησυχίες των κατοίκων του Κάμπου. «Προτεραιότητά μας είναι η υπεύθυνη, μεθοδική και ρεαλιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία φέρνει και ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι οι κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους κατοίκους του Κάμπου», δήλωσε η κ. Τσουρή.