Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑΣ ... όπως λέμε "μόνιμος πρόεδρος" του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου

Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2011, ήταν η λήψη ομόφωνης απόφασης για τη μεταφορά της λειτουργίας των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας στον Δήμο Χίου και ο ορισμός του Δημάρχου, ως νόμιμος εκπρόσωπος αυτών.


Η απόφαση αυτή αφορά τα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, Βοήθεια στο Σπίτι, και Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, που λειτουργούσαν από την ΕΝΑ Χίου ΑΕ.

Επίσης στην εν λόγω συνεδρίαση ορίσθηκε το νέο διοικητικό Συμβούλιο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Μάντικα, Αντιπρόεδρο τον κ. Στέλιο Καμπούρη, μέλος τον κ. Ισίδωρο Ντομάτα, με αναπληρωματικά μέλη τους κ. Νίκο Νύκτα, Παντελή Στεφάνου και Στέφανο Φαρατζή.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης ορίσθηκαν : κ. Σταύρος Μιχαηλίδης με αναπληρωτή τον κ.Πρόδρομο Μανωλάκη, κ. Στέλλα Αμπαζή με αναπληρώτρια την κ. Κλεάνθη Κωστάλα.

Στο νέο Δ.Σ. ορίσθηκαν επίσης 2 εκπρόσωποι δημοτών, οι κ. Μαρία Γιαννούλου και κ. Τουρνή Φαίη με αναπληρωματικές την κ. Στέλλα Φρυδά και κ. Μαράτσου Καλλιόπη, καθώς και 2 εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων: η κ. Γεωργία Μάντικα και ο κ. Γιώργος Μαστοράκης με αναπληρωτές: κ. Νικολή Φράσκο και κ. Βέτα Σιταρά.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα: α) το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης Δ. Χίου, Ψαρών για την εκτέλεση των έργων του Τεχνικού προγράμματος του Δ. Ψαρών και β) το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης Δ. Χίου, Οινουσσών για την εκτέλεση των έργων του Τεχνικού προγράμματος του Δ. Οινουσσών, ενώ ο Δήμαρχος Χίου ορίσθηκε μέλος της κοινής επιτροπής παρακολούθησης των διατάξεων της Π.Σ.

Εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου οικονομικού έτους 2011, με στόχο να συνεχίσει τη λειτουργία του το περιφερειακό θέατρο στο νησί μας, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τέλος, μεταξύ των αποφάσεων του Δ.Σ. ήταν και η έγκριση τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος για την εκτέλεση του έργου: «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Κάστρου», προϋπολογισμού 298.008,91€.