Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ :3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου θα διεξαχθούν στα γραφεία του (Φ. Αργέντη 8-Χίος), στις 3 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, από ώρα 09.00 - 20.00 και στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή, από ώρα 09.00-18.00.
Ο αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών), που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του Επιμελητηρίου, είναι:
α) Τμήμα Εμπορίου: 7 έδρες,
β) Τμήμα Μεταποίησης: 7 έδρες,
γ) Τμήμα Υπηρεσιών: 6 έδρες,
δ) Τμήμα Τουρισμού: 1έδρα
Τα μέλη που έχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς το Επιμελητήριο καλούνται να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους συμπεριλαμβανομένου και του έτους 2010, μέχρι και τις 21/10/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00΄, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.
Στους εκλογικούς καταλόγους θα καταχωρηθούν τα ταμειακώς εντάξει μέλη, εφόσον έχει παρέλθει ένα 1 έτος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή μέχρι και 02/12/2010 και ειδικότερα:
Αυτεπάγγελτα θα καταχωρηθούν τα στοιχεία:
α) του επιχειρηματία για τις ατομικές επιχειρήσεις,
β) των ομορρύθμων εταίρων, αν πρόκειται για ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο ομόρρυθμα μέλη και
γ) των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου, αν πρόκειται για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και έναν εταίρο.
Τα λοιπά νομικά πρόσωπα καλούνται να υποβάλλουν, μέχρι και τις 25/11/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00΄, εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, υπογεγραμμένες αναλόγως από το διαχειριστή ή τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Επισημαίνεται ότι στα νομικά πρόσωπα το δικαίωμα ψήφου ασκείται ως ακολούθως:
- στις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε. και Ε.Ε.) μέχρι και δύο ομόρρυθμοι εταίροι,
- στις Ε.Π.Ε. μέχρι και δύο διαχειριστές ή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος,
- στις Α.Ε. τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
- στα υποκαταστήματα ο Διευθυντής ή ο αναπληρωτής αυτού.
- στους συνεταιρισμούς ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ή οι αναπλη