Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δυο Περιφερειακοί σύμβουλοι, οι κύριοι Β. Γιαρμαδούρος και Μ.Βασιλειάς εξέδωσαν ανακοίνωση όπου καυτηριάζουν την εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης
Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Το τελευταίο διάστημα απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημόσια συζήτηση στη Σάμο, αλλά και στα άλλα Νησιά του Αρχιπελάγους, το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου προς φορείς, για την συμμετοχή και την παρουσία τους στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, όπου θα συμμετέχει και το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.
Βεβαίως και πιστεύουμε στην ανάγκη συνεργασίας των λαών του Αιγαίου και της Μεσογείου, της οποιασδήποτε οικονομικής, τουριστικής, εμπορικής, επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μεγάλη αυτή αγορά της Τουρκίας, μέσα όμως από ένα πλέγμα κανόνων και πλαισίων από την αρχή συμφωνημένων.
Η παρουσία της Περιφέρειας του Β. Αιγαίου μέσω της χρηματοδότησης επισήμων φορέων που θα συμμετέχουν σε αυτήν την έκθεση, με η χωρίς εθνόσημο, νομιμοποιεί ουσιαστικά και αναγνωρίζει το παρευρισκόμενο στην έκθεση ψευδοκράτος του Ντενκτάς.
Σε αυτή την πολιτική επιλογή εμείς είμαστε αντίθετοι.
Σε ότι αφορά το ψευδοκράτος της Βόρεια Κύπρου, που σύμφωνα με τις 541 & 550 αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, ποτέ δεν αναγνωρίστηκε από καμία άλλη χώρα σε όλο το πλανήτη, παρά μόνο από τη Μητρική τους Τουρκία και το Πακιστάν. Ένα ψευδοκράτος, προϊόν εισβολής, κατοχής και εποικισμού.
Λυπούμαστε που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, καθώς και οι φορείς που ζητούσαν την οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας, έβαλαν το οποιοδήποτε πρόσκαιρο και αμφίβολο οικονομικό όφελος, πάνω από τις αρχές μας, την ιστορία μας, αλλά και την Εθνική μας στρατηγική.
Δυστυχώς έως τώρα, από πλευράς Περιφέρειας Β. Αιγαίου, δεν έχει κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο - πρόγραμμα εξειδίκευσης του Τουρισμού για τα Νησιά μας, και άρα οι οποιεσδήποτε αυτές ή άλλες πρωτοβουλίες , θεωρούνται ανεπαρκείς, αποσπασματικές και αρκετές φορές ¨επικίνδυνες¨.
Σήμερα μετά την έγγραφη αποσαφήνιση από πλευράς Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δικαιώνεται το πολιτικά αυτονόητο και ορθό.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, πράττοντας ορθά έδωσε τέλος σε αυτή την τοπική μας παράνοια, και θεωρούμε ότι μετά την τόσο ξεκάθαρη θέση του, κανένας δεν νομιμοποιείται πλέον στη παραβίαση αυτής της οδηγίας.
Ζητάμε από τον περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να απορρίψουν την κατά πλειοψηφία απόφαση τους, ενεργώντας σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών και σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισηγηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο την χάραξη της τουριστικής πολιτικής για την περιφέρεια του Β. Αιγαίου.