Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ , ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Και το Εργατικό Κέντρο Χίου με πολλούς φορείς του νησιού όπως ο Δήμος Χίου, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι Σύλλογοι ΑΜΕΑ και πολλοί άλλοι αντιδρούμε στο βάρβαρο, εκβιαστικό, αντισυνταγματικό, αντεργατικό, αντιλαϊκό, παράλογο και πρόχειρο μέτρο του Ειδικού Τέλους Ρευματοδοτούμενων Επιφανειών. Προτιμήσατε αντί να εισπράξετε τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας να εισπράξετε άμεσα το τέλος από σπίτι 38 τ.μ. 30 ετών το οποίο νοικιάζει άνεργος και άπορος.
Κύριε Υπουργέ προσήλθε στο Εργατικό Κέντρο, πολίτης 52 ετών μακροχρόνια άνεργος και άπορος στον όποιο προ πολλών ετών του παραχωρήθηκε η οίκηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης, σπίτι 38 τ.μ. από κάτοικο του εξωτερικού με την υποχρέωση τότε να το επισκευάσει (κόστος τότε 3000 ευρώ) Σήμερα πήρε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ και θα πρέπει να πληρώσει:
• 13,02 για ΔΕΗ
• 8,65 για ΕΡΤ
• 8,33 για Δημοτικά Τέλη και
• 57,00 (114/2) Ειδικό Τέλος
Σύνολο 87,00 ευρώ.
Ο πολίτης δεν έχει ούτε αυτά να πληρώσει αν δεν τον στηρίξει η κοινωνία και ούτε βέβαια μπορεί να πάει στην επιτροπή του παπά, του δασκάλου, και του αστυνόμου αφού το τέλος δεν μπορεί να επιστραφεί σε εκείνον αλλά στην ιδιοκτήτρια η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν την ενδιαφέρει αν θα διακοπεί η ρευματοδότηση του συγκεκριμένου ακινήτου.
Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να επιμένετε να εισπράξετε αυτά τα χρήματα από αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι και η μοναδική περίπτωση σ’ ολόκληρη την χώρα.
Σας καλούμε να απαλλάξετε αυτούς τους ανθρώπους από αυτό το απαράδεκτο τέλος. Σας καλούμε να το καταργήσετε.

Για το Εργατικό Κέντρο Χίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αναστάσιος Κώσταλος Κων/νος Λίνας