Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Προς
κυρία Μένη Μαλλιώρη
Πρόεδρο ΟΚΑΝΑ
Χίος, 16 Δεκεμβρίου 2011
Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,
τις τελευταίες ημέρες έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Χίου, ο εντοπισμός και η σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης στο νησί, με πολύχρονη και εκτεταμένη δράση, που αφορούσε σε εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών, βιαιοπραγίες κατά συμπολιτών μας, καταστροφές περιουσιών κ. ά.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και κατηγορούμενους, υπάρχουν ανήλικα παιδιά ή άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία έχουν εμπλακεί στο φαύλο κύκλο των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα, τόσο τα ίδια, όσο και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Θεωρώ, κυρία Πρόεδρε, ότι, πέραν από τη δικαστική εξέλιξη του θέματος, είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη χρονική στιγμή, η ενημέρωση και η στήριξη, από την πλευρά της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επί της ουσίας.
Γι’ αυτό κρίνω, ως ιδιαίτερα χρήσιμη την παρέμβασή σας, ως Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να επισκεφθεί τη Χίο, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και ψυχολόγων, τόσο από τον ΟΚΑΝΑ, όσο και από το ΚΕΘΕΑ και το 18 Άνω, προκειμένου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, να βοηθηθούν όσοι το έχουν ανάγκη.
Είμαι, βέβαιη, κυρία Πρόεδρε, ότι, με δεδομένη την ευαισθησία και την εμπειρία σας, στα θέματα αυτά, θα υπάρξει η, όσο το δυνατό, περισσότερο αποτελεσματική παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση,
Ελπίδα Τσουρή