Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

EΓΚΑΙΝΙΑ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ... ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στην τελετή εγκαινίων του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε χθες 15/12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής –παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης.

Ο κ. Βερβέρης εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή οποίος δεν παρέστη στην τελετή εξαιτίας μίας προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη, με δήλωσή του με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, χαρακτήρισε ως «νίκη της Λεσβιακής κοινωνίας, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του νομικού κόσμου του νησιού», την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η γραπτή δήλωση του απουσιάζοντα από την εκδήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή, για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου:
«Η σημερινή ημέρα επισφραγίζει κόπους και διεκδικήσεις δεκαετιών για ένα παλλαϊκό αίτημα για τους πολίτες της Λέσβου και όλου του Βορείου Αιγαίου. Η χαρά είναι μεγάλη για όλους μας. Και θα πρέπει να τονιστεί πως για την ίδρυση και τη λειτουργία του Εφετείου σήμερα, συμπορευτήκαμε όλοι μας. Τόσο οι φορείς, όσο και οι πολίτες αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω μίας δημιουργικής συνεργασίας, που έκαμψε ακόμα και τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής.
Το αίτημά μας ήταν δίκαιο και έστω με καθυστέρηση, έγινε πραγματικότητα, προς όφελος των πολιτών που για χρόνια ταλαιπωρούνταν επιβαρυμένοι και με τα έξοδα των μετακινήσεών τους, για θέματα δικαιοσύνης.
Η σημερινή μέρα είναι ιστορικής σημασίας για το νομικό κόσμο και την κοινωνία της Λέσβου.».