Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη Παρασκευή 10 και Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου 2012, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Χίου, η παρουσίαση προβολής του Εθίμου του Ρουκετοπόλεμου, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στα Γραφεία της ΄Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, με την επιμέλεια του Προέδρου κ. Δημήτρη Μαντούση και του Δ.Σ. της ΄Ενωσης. Συμμετείχαν τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Αεροπορικής Εταιρείας Αstra Airlines, που ήταν και χορηγός της αποστολής του Δήμου Χίου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων(ΗΑΤΤΑ). Επίσης συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χίων Θεσσαλονίκης « Αγ. Μαρκέλλα» κ. Γιάννης Τσούτσας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης Θεσσαλονίκης, όπως από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ Θεσσαλονίκης καθώς και από το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Στους συμμετέχοντες έγινε προβολή του εθίμου με ενημερωτική συζήτηση και προσφέρθηκαν παραδοσιακά χιακά προϊόντα καθώς και ενημερωτικά έντυπα για τη Χίο και το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου.
Με την ευκαιρία της παρουσίασης της Χίου, στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιδήμαρχος Χίου και Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου, κ. Κων/νος Μούνδρος, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει το Σαββάτο 11 Φεβρουαρίου , στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Χίων Θεσσαλονίκης «Αγ. Μαρκέλλα», όπου εκεί σε ένα ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, αντάλλαξε απόψεις με τους συμπατριώτες καθώς και φίλους της Χίου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποτελούν ζωντανό και ενεργό πυρήνα προβολής και αγάπης της Χίου και του πολιτισμού της στη. Β. Ελλάδα.