Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Απριλίου 2012, εγκρίθηκε ομόφωνα η θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σύμφωνα με το νόμο Καλλικράτη, του οποίου η λειτουργία θα εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης, με πρόεδρο τον Δήμαρχο, αναπληρωματικό τον Αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη και μέλη τους Μ. Κοντούδη, Π. Φλάμο, Μ. Δενδρινού και Κ. Κωστάλα με αναπληρωματικούς αντίστοιχα Α. Καλαγκιά, Ε. Βειογλάνη, Χ. Μερούση και Σ. Αμπαζή.
Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένας θεσμός που προσφέρει τρόφιμα σε 800 οικονομικά αδύναμους δημότες μας, ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς η ανεργία αυξάνεται και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες για τη διαβίωσή τους.
Με τη νέα του μορφή καθορίζονται τα κριτήρια για τους δικαιούχους, όπως προβλέπεται από το νόμο και επεκτείνεται σε σίτιση και ένδυση, ενισχύοντας την κοινωνική του δράση.
Εγκρίθηκε επίσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το διετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ, ώστε με σύνεση στη διαχείριση και την οικονομική στήριξη του Δήμου, να συνεχίσει το περιφερειακό θέατρο τις παραγωγές του και την προαγωγή της θεατρικής τέχνης.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η τοποθέτηση του αγάλματος Πλαστήρα στην ομώνυμη πλατεία κι αποφασίσθηκε: να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας επιτροπής χωροθέτησης αγαλμάτων του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και εκπρόσωποι του δήμου να επισκεφθούν το χώρο που βρίσκεται το άγαλμα, για να διαπιστώσουν το ακριβές μέγεθός του.
Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα για την πράξη με τίτλο: «Τεχνική υποστήριξη στον Δ. Χίου, για την επιτάχυνση ωρίμανσης & υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το Ε.Σ.Π.Α.».
Αποφασίσθηκε επίσης η παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης παραλιών του Δήμου Χίου στην «Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δ. Χίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.».
Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, αποφάσισε ομόφωνα τη θερμή συμπαράστασή του στην ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Χίου για τη δραστική περικοπή εφημεριών και τον κίνδυνο μη επαρκούς αντιμετώπισης περιστατικών υγείας στο Νοσοκομείο.