Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ


Εκκρεμεί νομοθετική τροποποίηση, η οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία, σε ότι αφορά στο θέμα λειτουργίας των εταιρειών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και τη θέσπιση κανόνων, απάντησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ερώτηση της Ελπίδας Τσουρή.

Με την παρέμβασή της, η Ελπίδα Τσουρή, έθεσε το θέμα εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στην εποχή οικονομικής κρίσης που διανύουμε, συρρίκνωσης της τουριστικής κίνησης και των δραματικών συνεπειών που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις, έρχονται να προστεθούν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που επιβάλλονται, με ανεξέλεγκτες, μάλιστα διαδικασίες, από εταιρίες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, σε μικρές επιχειρήσεις και καφενεία. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να διασφαλίζεται ο έλεγχος και η παρέμβαση της Πολιτείας, με κοινά αποδεκτούς κανόνες και κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση αναφέρεται ότι: «Σε συνέχεια της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, ετοιμάστηκε ένα πρώτο σχέδιο διάταξης ως κείμενο εργασίας, το οποίο ετέθη υπόψη των ενδιαφερόμενων. Ακολούθησαν συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους και υποβολή εκ μέρους τους έγγραφων προτάσεων. Επί του παρόντος, εκκρεμεί η επεξεργασία σχεδίου νομοθετικής τροποποίησης, η οποία αντιμετωπίζει και τα θέματα που θέτει στην Ερώτησή της η κυρία Τσουρή».