Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ




Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο,   για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας δωρεάν  σε ενήλικες, είχε απρόσμενη επιτυχία, και αναμένεται να έχει συνέχεια. Οι 60 και πλέον  μαθητές που συμμετείχαν στελεχώνοντας δύο τμήματα είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην ισπανική  γλώσσα και τον πολιτισμό. Τα δύο τμήματα λειτούργησαν  στην αίθουσα του συλλόγου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ στο Κάστρο  στο πρώην ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ.
Η διδάσκουσα Μαρία Χρονοπούλου,   παρείχε και σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την αμφίδρομη συμμετοχική και διαδραστική μέθοδο εκμάθησης παρουσιάζοντας και εργασίες για τις ισπανόφωνες χώρες.
Η ισπανική γλώσσα  είναι η  τρίτη  διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως   και την ομιλούν περίπου 450 εκατομμύρια άτομα. Στην Ελλάδα  εδώ και λίγα λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ από φέτος θα αποτελέσει και δεύτερη γλώσσα επιλογής για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τα  μαθήματα  στο Κάστρο τελειώνουν στις 8 Μαϊου ενώ η τελετή αποφοίτησης θα γίνει την 15η Μαϊου. Για την εορταστική βραδιά της αποφοίτησης που θα έχει τν τίτλο «και ο νοών mojito» ,  θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο τα μαθήματα θα συνεχιστούν στον ίδιο φιλόξενο χώρο με νέα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων.