Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ΟΝΑΣ παρουσιάζει τα “ΝΑΞΙΑΚΑ”, την πρώτη Ναξιακή επιστημονική επετηρίδα

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων σας προσκαλεί στην παρουσίαση των «ΝΑΞΙΑΚΩΝ», της πρώτης ναξιακής επιστημονικής επετηρίδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, 7.30 μ. μ., στη Στοά Βιβλίου  (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, τηλ. 3253989).
Την επετηρίδα θα παρουσιάζουν:

  • Μανόλης Βαρβούνης Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Χάρης  Μπαμπούνης  Αν. Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  και
  • Αντώνης  Τζιώτης  φιλόλογος
Ο τόμος που είδε ήδη το φως της δημόσιας έκθεσης και προβολής φιλοξενεί 27 συγγραφείς και 33 εργασίες, που καλύπτουν 650 σελίδες. Αποτελεί έκδοση της Ο.ΝΑ.Σ. και των εκδόσεων Graphopress του Μιχάλη Φακίνου. Την επιμέλεια έχει Επιτροπή που συγκροτούν οι Γιαννούλης Γιαννούλης, Ειρήνη Κορρέ, Νίκος Μαϊτός, Κατερίνα Πολυμενοπούλου, Μανόλης Σέργης, Αναστασία Φιλιππουπολίτη και Βασίλης Φραγκουλόπουλος.
Οι 15 θεματικές ενότητες του τόμου εκτείνονται σε πολλά γνωστικά πεδία και αντικείμενα: στη λαογραφία, την ιστορία, τη γλωσσολογία, το θέατρο, τον τοπικό πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία, το Δίκαιο, την τοπική αυτοδιοίκηση, την οικονομία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις ναξιακές συλλογικότητες. Διατρέχουν τη ναξιακή ιστορική διαδρομή και το ναξιακό γίγνεσθαι με ανοιχτούς ορίζοντες και νεωτερική αντίληψη και εγκαινιάζουν νέα κεφάλαια στον δημιουργικό επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο.
Ο τόμος είναι διαθέσιμος στα γραφεία των ναξιακών συλλόγων, στα βιβλιοπωλεία της Νάξου και της Σύρου και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας.