Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Μία δύσκολη και μακρόσυρτη εκλογική μάχη έφτασε στο τέλος.

Oι πολίτες επέλεξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών με τους εταίρους της, μέσα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.
Όπως είχα πει και προεκλογικά, δεν αρκεί μόνο η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες χρειάζεται σαφής κοινωνική πλειοψηφία.
Tώρα Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολιτικές δυνάμεις που θα παρακολουθούν από την πολυθρόνα της αντιπολίτευσης. Η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση και ανάληψη συνευθύνης.
Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις δηλώνοντας με τον πιο σαφή και ρητό τρόπο την στήριξη τους στην ανανέωση και την προοπτική.
Από το μετερίζι της νέας βουλής θα προσπαθήσω να κάνω πράξη το πλαίσιο που συνδιαμορφώσαμε για την ανάπτυξη του Νομού μας, τις νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλω παράλληλα στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα, οι θεσμοί καθώς και η συζήτηση για το νέο Σύνταγμα.
Δίνω μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην έννοια "εμπιστοσύνη". Αυτή θα είναι οδηγός μου στη σχέση με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μου.