Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Κοντά στους απόρους Κρήτης και Δωδεκανήσου

Στη στήριξη αναξιοπαθούντων Ελλήνων επιθυμεί να συμβάλει η ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία προσέφερε 190.000 δολάρια για τις ανάγκες των εκκλησιών Κρήτης και Δωδεκανήσου...


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ανταποκρινόμενη στην «επιθυμία στοργής» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να διατεθεί μέρος του ποσού που συγκεντρώθηκε από το «ταμείο αρωγής για τον ελληνικό λαό» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προς ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού των Ιερών Μητροπόλεων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, η Αρχιεπισκοπή απέστειλε σ' αυτές τις δύο μητροπόλεις επιταγές συνολικού ποσού 190 χιλιάδων δολαρίων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις οκτώ ιερές Μητροπόλεις απεστάλη το συνολικό ποσό των 130 χιλιάδων δολαρίων, ενώ συνολικό ποσό 60 χιλιάδων δολαρίων απεστάλη στις πέντε Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου και στην Ιερά Μονή Πάτμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στη συνοδευτική του επιστολή προς τους επικεφαλής των δύο Μητροπόλεων, αναφέρει ότι το ποσό αποτελεί «προσφορά εις την διάθεσιν των ειδικών προγραμμάτων των Εκκλησιών, των αποβλεπόντων εις την ανακούφισην (τροφής, στέγης, φαρμάκων), λόγω οξείας οικονομικής κρίσεως, αναξιοπαθούντων αδελφών ημών».

Επιπλέον, ο Δημήτριος τονίζει ότι «η επιταγή αποτελεί προϊόν αγάπης των κοινοτήτων και ιδιωτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν κατά το δυνατόν, και παρά τας επικρατούσας και ενταύθα πιεστικάς οικονομικάς συνθήκας, εις την πρόσκλησιν αλληλεγγύης και στηρίξεως του ελληνικού λαού, κατά την παρούσαν δυσχερή περίοδον».
tromaktiko.gr