Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Κ΄ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ



Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,
Όπως γνωρίζετε, η δημοτική αρχή Χίου καταβάλλει μεγάλη και συνεχή προσπάθεια, προκειμένου να αναδειχθεί η Χίος, ως τόπος δράσης του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου.
Ο Δήμος έχει φροντίσει για την τοποθέτηση γλυπτών με θέμα τα Ομηρικά έπη σε διάφορα σημεία της πόλης, τη φύτευση των φυτών του Ομήρου στον Βοτανικό Κήπο Αιγαίου, προτίθεται δε να δημιουργήσει ολοκληρωμένο Κέντρο Ομηρικών Μελετών στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, παράλληλα με την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.
Με την πρόσληψη, προσωπικού, μέσω της κοινωφελούς εργασίας, θα λειτουργήσει το μουσείο της Βολισσού, ο Πύργος του Πιτυούς και θα επιδιωχθεί η πληρέστερη στελέχωση στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειούς.
Θεωρούμε όμως πρωτίστης σημασίας την πραγματοποίηση έκθεσης με ευρήματα του Ομήρου από την αρχαία Χίο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και μάλιστα σε περίοπτη θέση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, στη δεκαετία του 1980.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει μεγάλο κύρος και επισκεψιμότητα, και με την έκθεση αυτή θα δίνεται η δυνατότητα, τόσο στους δημότες μας, όσο και κυρίως στους ξένους επισκέπτες στη Χίο, να αποκτήσουν άμεση γνώση κι εμπειρία, αποδεικνύοντας τη σχέση του ποιητή Ομήρου με το νησί μας.