Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗΣ



Η ‘Παρέα Φίλων του Μουσικού Θεάτρου’ μεγάλωσε και δημιούργησε έναν καινούριο πολιτιστικό πυρήνα στο νησί μας, το σύλλογο Δημιουργικής Έκφρασης και Ευ Ζην ‘Αρτιον’. Αν και ακόμα ο σύλλογος μας είναι στα ‘σκαριά’, συνεργαζόμαστε με την “Γιορτή Αγροτουρισμού” και συνδιοργανώνουμε την Παρουσίαση και το εργαστήρι της εικαστικής ιαπωνικής τέχνης, της χαρτοδιπλωτικής ‘οριγκάμι’, με την Μυρτώ Δημητρίου, κάτοχο ρεκόρ Γκίνες.
Η τέχνη του διπλώματος του χαρτιού, όπου το κόψιμο απαγορεύεται, είναι εκτός από καλλιτεχνία και τρόπος διασκέδασης και ανακύκλωσης και πιθανά όλοι μας να έχουμε φτιάξει οριγκάμι, όπως τα χάρτινα καραβάκια, οι παιδικές σαΐτες, χριστουγεννιάτικα αστεράκια κ.α.
Η Μυρτώ Δημητρίου, καθημερινά στο περίπτερο 53 του Αγροτουρισμού θα μας πάει ένα βήμα παραπάνω. Θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την καλλιτεχνική μας δεξιότητα και τη δημιουργικότητα διπλώνοντας χαρτιά και φτιάχνοντας αριστουργήματα. Από απλά λουλούδια με χαρτοπετσέτα μέχρι χάρτινα κοσμήματα.
Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο χώρο δίπλα στο Cine Κήπος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δωρεάν ένα ολόκληρο σεμινάριο ‘οριγκάμι’ ώστε να μάθουμε να….τυλίγουμε την τέχνη σε μια κόλλα χαρτί.
Ο Σύλλογος «Αρτιον» και η «Παρέα Φίλων του Μουσικού Θεάτρου» σας επιφυλάσσει και άλλες δημιουργικές εκπλήξεις.