Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ



   Η Διοίκηση του Ε.Κ. Χίου, στη σημερινή της Συνεδρίαση, ενέκρινε την παρακάτω απόφαση, η οποία, υπογράφεται και από τους δύο εργαζόμενους στο Ε.Κ.Χίου, και  κοινοποιείται, στον Πρωθυπουργό, στην αρμόδια Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Κωστή Μουσουρούλη, στο βουλευτή της ΠΕ. Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλο, στη ΓΣΕΕ, σε όλα τα Εργ. Κέντρα και τις Ομοσπονδίες και όπου αλλού θεωρηθεί σκόπιμο από τη Διοίκηση του ΕΚΧ.
   Από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα δυστυχώς η εργατική τάξη βιώνει  τις τραγικές συνέπειες της κατάργησης  του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.
  Η Κυβέρνηση δυστυχώς πανικόβλητη κάτω από την πίεση της Τρόικα(ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Ένωση-ΕΚΤ) προχώρησε  σε αδιέξοδες αποφάσεις, που ούτε επιλύουν, ούτε συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
   Η απόφαση να κλείσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και η Εργατική Εστία, δύο δομές που σηματοδοτούσαν τις τελευταίες άμυνες του Κοινωνικού Κράτους, χωρίς μάλιστα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αποκαλύπτει την έκταση του ελλείμματος κοινωνικής ευθύνης και πολιτικής στρατηγικής που συνεχίζεται και με τη νέα Κυβέρνηση καθώς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και των τριών «συνεταίρων», μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση για να διορθωθεί το λάθος.
   Οι δύο Οργανισμοί δόθηκαν βορά στα αρπακτικά του τραπεζικού συστήματος που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα περισσότερα από 400 εκ. ευρώ αποθεματικά τους, ποσό που προέρχεται αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών ενώ κανείς ακόμη δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τα 10 δις ευρώ στα οποία ανέρχεται η ακίνητη περιουσία των δύο Οργανισμών που, μέχρι πρότινος,  στήριζαν μέσω των προγραμμάτων τους χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων, καθώς και τη μικρομεσαία αγορά.