Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΛΙΜΕΝΩΝ Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ




Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστα Μουτζούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου  Νάσου Γιακαλή, η προγραμματισμένη Τεχνική Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των λιμενικών έργων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλες οι προβλεπόμενες δράσεις και η πορεία των έργων στα λιμάνια της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου, της Ικαρίας, των Φούρνων, των Οινουσσών και του Αγίου Ευστρατίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου  Ηρακλής Βερβέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παναγιώτης Καπάρας, οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
Στη συνέχεια ακολούθησε νέα σύσκεψη για τα θέματα που αφορούσαν τη Λέσβο με τη συμμετοχή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου  Κώστα Κορδώνη, του Αντιδημάρχου Λέσβου  Γιάννη Βατού και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Πιττού, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά και οι περιπτώσεις των λιμένων Σιγρίου και Μυτιλήνης για τις οποίες απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στις δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμόδιων φορέων για να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να μη χαθεί καμία ευκαιρία ένταξης έργων και δράσεων αναφορικά με τα λιμενικά έργα, στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου που λήγει το 2015. Παράλληλα σχολίασε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση, που θα φέρει στο άμεσο μέλλον αποτελέσματα.  Στη δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε και τη διαφωνία του –χαρακτηρίζοντάς την ως άδικη- την απόφαση για την επιβολή προστίμου ύψους 180.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στο Λιμάνι της Μυτιλήνης.
Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστας Μουτζούρης από την πλευρά του, δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση τονίζοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα ανέλαβε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση των έργων αλλά και την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που παρατηρούνται σε ορισμένες υποθέσεις των λιμένων του Βορείου Αιγαίου.
Ας σημειωθεί ότι στο τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε ότι αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.