Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ , ΖΗΤΑΕΙ Η Λ.Α.Σ. ΧΙΟΥ


Κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, η καταστροφή στη Χίο είναι κυριολεκτικά βιβλική. Γνωρίζετε ότι αρνηθήκατε δις μαζί με το Δήμαρχο να γίνει συζήτηση στο ΔΣ για τα μέτρα πυροπροστασίας του νησιού μπροστά στην αντιπυρική περίοδο,-αίτημα στις 26-3-2012- δείχνοντας έτσι την έγνοια σας για το νησί , αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα σας το Πυργί που τώρα μετρά τις πληγές του.
Με την παρούσα ζητώ να συγκληθεί άμεσα το   Δημοτικό  Συμβούλιο για να συζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν σ'αυτή την τραγωδία 
και κυρίως τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μην έχουμε παρόμοιες καταστροφές σε ότι απέμεινε ή πρόκειται να δημιουργηθεί, για να μη συνεχιστεί το κακό το χειμώνα με τις βροχές καθώς επίσης και για την αποζημίωση των πληγέντων. 
·         Ως πρώτο και κύριο μέτρο θεωρούμε την απόφαση του ΔΣ για να κηρυχτεί το νησί πυρόπληκτο για να τρέξουν οι χρηματοδοτήσεις άμεσα γι αυτό και απαιτείται ομόφωνα να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.
·         Την πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων. μελισσοκόμων και του δασικού πλούτου της περιοχής και όχι με τα συνηθισμένα υποκειμενικά και κριτήρια λιτότητας του ΕΛΓΑ, με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια.
·         Ζητάμε να μην αλλάξει η χρήση γης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι  στη Χίο έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, προκειμένου ν’ αλλάξει η χρήση γης, να στήσουν ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις. Καμία αλλαγή χρήσης γης. Καμιά επένδυση τύπου ΡΟΚΑΣ-ΙΜΠΕΡΤΟΛΑ!
·         Την 100% στήριξη της εγχώριας παραγωγής του νησιού. Η παραγωγή της μαστίχας είναι το βασικό έσοδο του νησιού και αν θέλετε σ’ αυτόν τον κλάδο απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
·         Κανένα τέλος στις πυρόπληκτες περιοχές στην ύδρευση  αποχέτευση.
·         Απαλλαγή των πυροπλήκτων από το φορολογία εισοδήματος 2011, αφού πλέον δεν υπάρχει εισόδημα.



ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
Επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου.